Girişimcilik Belgesi

Girişimcilik Belgesi çeşitli kurumların eğitimleri veya üniversitelerdeki seminerlerin sonrası katılımcılara verilen bir katılım belgesi olarak son yıllarda talep görüyor.

Girişimcilik Belgesi özellikle üniversite öğrencilerinin almayı sevdiği, CV’lerinde şık durduklarını düşündükleri bir belge. Oysa atalarımızın dediği gibi “Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz”.

“Bodozlama Girişimcilik” yazımda belirttiğim gibi girişimciliğin analitik bilimler gibi direkt kuralları, formülleri olduğunu düşünmüyorum. Her girişimci bulunduğu zaman ve şartları iyi analiz ederek kendi formülünü bulmalı. Girişimcilik Yüksek Lisans eğitimi almama rağmen bu eğitimde verilen iş planları, hedef tabloları, stratejik planlar vb o kadar sıkıcı geldi ki, herhalde bu planları yapmaya çalışarak girişimciliğe başlasaydım, işten keyif alamayıp kısa zamanda bırakabilirdim.

Bu arada elbette Kosgeb Yeni Girişimci Destek Paketi gibi devlet desteklerinden faydalanmak için alınması gereken zorunlu eğitim ve bu eğitim sonrası verilen Girişimcilik Belgesi’ni kastetmiyorum. Bu tarz desteklerden elbette faydalanabilirsiniz ve şartlarını sağlamak için bu tür belgelere ihtiyacınız olduğunda almanız gerekebilir.

Ya da CV’nizde bir Girişimcilik Belgesi bulunması bu konuda İnsan Kaynakları’nın gözünde, ihtiyaç durumunda farkedilmenizi sağlayabilir.

Ama aslolan girişimin kendisidir ve zilyon tane belgeniz de olsa girişiminiz başarılı değilse veya iyi bir içgirişimci örneği teşkil etmiyorsanız aldığınız Girişimcilik Belgesi israf edilmiş ağaçlardan fazlası olmayacaktır.

O yüzden ne diyoruz? İşimize, girişimimize odaklanalım. Gerisi lafı güzaftır 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir