Tavlada Başarısızlık Başarıları

Geçen gün Gazi Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Grubu davetlisi olarak Ankara’daydım. Daha önce de üç kere bu üniversitede konuşmacı olmuştum. İkisinde yine İşletme Fakültesi’nde Fatih Demir ile, diğerinde Ömer Ekinci ve Nurettin Özdoğan‘la birlikte rektörlük binasındaydık. Daha önceki ziyaretlerimde -özellikle rektörlükteki- oldukça kalabalıktı. Bu seferki karın azizliğine uğradı. Çoğunluk kulüp üyeleriydi. Birkaç kişi de farklı üniversitelerden özellikle sadece beni dinlemeye gelmişti ki sevindiriciydi.

Benden önce Chocnette kurucularından Fatih Bey açılış konuşmasını yapmıştı. Ekibinin başarı hikayelerinin özeti “20 Yaşında Patron Olmak” kitabımda yer aldığı için ilgiyle dinledim.

Seminer sırasında o an aklıma gelen bir örnek verdim: Hani tavlada bazen dikkatsizce birazdan yanlış olduğunu farkettiğiniz bir hamle yaparsınız; hemen bir sonraki el gelen zarsa öyle bir zar olur ki biraz önce yanlış olduğunu düşündüğünüz hamle aslında yeni gelen zarla mükemmel bir hareket halini alır.

Hayatta da bazen böyle şeyler olur. “Keşke yapmasaydım” dediklerinizden sonra yaşam öyle güzel gelişir ki aslında o hatalarınız tam tabiriyle ‘cuk’ oturur ve başarısızlığınız başarıya dönüşür.

İlk öykü kitabımı aceleyle küçük bir yayınevinden çıkardım. Ama yetersiz promosyonla pek duyulmadığı için tüm tanıtım çalışmalarını kendim yaptım. Sonrasında kitabımı eleştiren bir eleştirmenle tanıştım ve birlikte kurduğumuz yayınevi şu an Türkiye’nin en aktif yeni yayınevlerinden birisi.

Önemli olan umudu yitirmemek ve hep pozitife odaklanmak.

Sizin başarısızlığınız başarıya dönüşmedi mi?

Not: Çankırı Karatekin Üniversitesi Sivil Toplum ve Sosyal Projeler Topluluğu’nun davetlisi olarak  ertesi gün de oradaki seminere katılacaktım. Ancak hava muhalefeti ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden aldığım “Mecburi durumlar dışında yola çıkmayın” bilgisiyle seminere katılamadım. Katılan arkadaşlarım Emre Urfalı ve İsmail Haznedar oldukça başarılı geçtiğini söylediler. Umarım ilerleyen günlerde gidebilmek kısmet olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir