Erdem Genç, Akşam Gazetesi’ndeydi

aksam-erdemgenc

Düşlere sınır çizilmez

100120160145080826131_2

Yeni başlangıçlardan korkmayan, risk almayı seven bir girişimci Erdem Genç… Kısa bir süre önce yirmi birincisi düzenlenen Junior Chamber International’ın “girişimcilik” kategorisinde, Türkiye’nin en başarılı genci seçildi. Ama Erdem’in hikâyesini öğrenmeniz için en iyisi filmi başa saralım…

Bundan 14 sene önce sık sık metal müzik konserleri düzenleyen ve müzik fanzini çıkartan uzun saçlı ve biraz kilolu bir akranımla tanıştım. Oldukça üretken, sosyal ve yorulmak nedir bilmeyen biriydi. Çoğu zaman yaptığı organizasyonlar zarar etse de denemekten ve risk almaktan korkmuyordu. Henüz 18 yaşında ara sıra zarar etse de yılmadan çalışan metalci çocuk; Erdem Genç’ti. Kısa bir süre önce de bu çabalarının karşılığını aldı. JCI tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye’nin en başarılı genci seçildi.

BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇMEZ

Erdem’in müzik yayıncılığı ve organizasyon işleri sevdasının yanı sıra bir de Shred isimli bir müzik grubu vardı. Hatta “Dreams Have No Limits” isimli bir demo da kaydetmişlerdi. Öğrencilik yıllarında derslerinin yerine müziğin üzerine düşmesi yüzünden, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 9 senede mezun oldu. Okulla beraber evine iki saat uzaklıkta bir fabrikada zorunlu stajını gerçekleştiren Erdem, o dönemde plazadaki yorucu iş saatleri ve çileye dönüşen trafik nedeniyle “Bir ömür böyle geçmez” deyip, farklı bir kariyer planı yapmaya karar vermiş. Büyüklerinin “Üniversite bitince her şey daha kolay olacak” cümlesinin staja başlar başlamaz pek öyle olmadığını görünce, girişimci olabilmek için fırsatları değerlendirmeye odaklanmış. Ve ilk çıkış noktası yine plazadaki insanlar olmuş. M3 Works isimli şirketiyle, beyaz yakalıların güzel vakit geçirebileceği etkinlikler düzenlemeye başlamış. “Hayatlarının büyük bir bölümü iş yaşamı olan profesyonellere, sanat ve spor aracılığıyla motivasyon ve takım çalışması, takım ruhu değerlerinin kazanılması çalışmalarında çeşitli çözüm önerileri sunuyoruz. Ayrıca fuarlar, üniversiteler, seminerler gibi markanın müşteriyle buluştuğu noktalarda, onlara farklı atölye deneyimleri sunarak markayla müşteri arasında bire bir ilişki kurmalarını sağlıyoruz” sözleriyle anlatıyor, M3 Works’le hayata geçirdiği işleri… Kısacası Erdem ve ekibi yoğun çalışma saatlerinin hüküm sürdüğü plaza insanlarını eğlendirecek işlere imza atıyorlar.

PARAYA İHTİYACIM VARDI

Organizasyon işinin içinde olmak çok zaman alsa da Erdem, daha lise yıllarındayken konserler düzenlediğin için kondisyonu sağlam. Bu yüzden de ne kadar yoğun olursa olsun bu iş yoğunluğu onu tatmin etmiyor. Bir an bile boş durmayı sevmeyen ve aynı şeyleri yapmaktan sıkılan Erdem, kafayı işle bozmuş bir iş kolik de değil aslında. Müzikle olan ilişkisi devam ediyor, fotoğrafçılıkla uğraşıyor ve fırsat buldukça da dünyayı geziyor. Bütün bunların yanı sıra bir de yayınevi var. E insan tabii merak ediyor, “Hiç tatil yapmıyor mu?” diye, cevap hiç gecikmiyor. “Beni tatillerde de havuz başında akşama kadar yatıyor göremezsiniz. Bir şeylerle uğraşmam, kendimce faydalı gördüğüm şeylerle ilgileniyor olmam lazım. Günlerim yoğun geçiyor ama sevdiğim işleri yapıyorum ama eğlenceyi de ihmal etmiyorum. Kısa bir süre için bu dünyaya geldik. Mümkün olduğunca çok şey yaşama ve iz bırakma derdindeyim.” Yıllar öncesinde “Düşlerin sınırı yoktur” diyen girişimci Erdem Genç, kısa sürede bu denli büyüyüp kendi işinin patronu olabileceğini öngörüyor muydu bilinmez ama o yıllarda bile sevdiği, en önemlisi eğlendiği işi mesleği haline getirmeyi hedeflediğini söylediğine ben bile şahidim. Şakayla karışık ileri de “Holding patronu olarak görebilir miyiz seni?” diye soruyorum “50 yaşına geldiğinde belli standartlarda lükslere sahip keyifli bir yaşam sürmek ve anılar bırakmak istiyorum” diyor ve devam ediyor “Bundan 10 sene önce para benim için birinci plandaydı. Çünkü o zaman param yoktu ve girişimlerimi hayata geçirebilmek adına paraya ihtiyacım vardı.” Şu an Genç’in şirketinde 20, günlük part time etkinliklerde de çoğu zaman 100’ün üzerinde insan çalışıyor. Çocuk denilebilecek yaşlardan itibaren kendisine hedefler koyan ve onları bir bir gerçekleştiren bu girişimci adamın ileride neleri hayata geçireceğini merakla ve ilgiliyle bekleyeceğiz.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/pazar/duslere-sinir-cizilmez/haber-479435